trešdiena, 2011. gada 26. oktobris

Google Buzz: karalis ir miris, lai dzīvo karalis

GMail sācis rotāt neliels paziņojums: "Pakalpojuma Google Buzz darbība tiek pārtraukta, taču jūsu ziņas tiek saglabātas". Šis paziņojums rada vēlmi pateikt - told you so! Tagad tas ir oficiāli - Buzz pievienosies Wave vēstures mēslainē, kā revolūcija, kurai lietotāji nebija gatavi. Nu, labi, Buzz par revolūciju nevarētu uzskatīt, gan drīzāk par "daungreidotu" Wave, kas vardarbīgi tika iestūķēts GMail, jo neviens nevēlējās pamest GMail, un sākt jaunu, skaistu dzīvi no nulles.

Tagad "visa banka" tiek likta uz G+, kas faktiski ir krietni tīrāks, bet lielāks Buzz. Neaizmirstot, protams, ka kopš Wave laikiem ir parādījušās Android ierīces, un cilvēki savu telefonu tagad uzskata par tādu pašu haotisku guļamistabu, kā līdz šim personālo datoru. Kaķīšu video, mīļākās dziesmas, draugu un ballīšu foto un video  - tas viss pārsvarā tagad ir telefonā. Un reizēm cilvēkam rodas vēlme kādu daļu savas guļamistabas skaistākās daļas parādīt publiski. Lūdzu, nekādu sarežģītu, tehnisku lietu, lai arī kādas iespējas tas nesniedz. Tātad, cilvēce nav bijusi gatava izgudrot e-pastu no jauna, jo pieradumam ir liels spēks. Ja uz visu banku, tad tas nozīmē, ka atpakaļ ceļa nav, un karš ar Facebook par lietotājiem būs nežēlīgs. Karā un mīlestībā visi līdzekļi labi, pat spēles! Kas pagaidām pietrūkst - mani mīļākie YouTube video automātiski tiek publicēti tikai Facebook, un atņemot man Buzz (kuru neviens nelasa, kā arī esmu beidzis spīdzināt savus twitter sekotājus ar youtube, kuri tomēr mani lasa), Facebook un Reader (kurā ne visi māk sekot saviem draudziņiem) būs vienīgi gaismas nesēji šajā "redz cik kūls songs, kuru jūs nekad neesat dzirdējuši, lūzeri" tumsonībā. G+ telefonā - neesmu uzdrošinājies to uzinstalēt, un ne tikai tāpēc, ka caur mārketu Latvijā tas vēl nav pieejams. Čats ar vairākiem draugiem vienlaicīgi - tas ir bezjēdzīgs haoss, un e-pasta diskusijas tomēr to notur kaut kādos grožos. Videozvans - neesmu līdz tādiem izaudzis. Saturs - pagaidām plakans, un ne visai biežs (es gan nezinu, vai retie jaunumi maz ir slikti).

Vai tas aizies? Jā, ja feisbukā sāks parādīties jauniešu radinieki. Man jau liekas, ka neko tādu "uh" un "eh" G+ nevar šobrīd piedāvāt, lai uz turieni dotos ne tikai pārbēdzēji no Facebook.

1 komentārs: