otrdiena, 2011. gada 20. septembris

Google Goggles

Vispirms, kas tad ir Gūgl Gogles (Google Goggles)? Tā ir tāds īpašs Google meklētājs, kas atslēgvārdu vietā izmanto ar mobilo telefonu uzņemtos attēlus. Kāpēc tieši ar mobilo telefonu? Jo tanī visā slēpjas ideja, ka cilvēks varētu gribēt uzzināt, kas tas ir, ko viņš redz, neatkarīgi no tā, vai viņam dotajā brīdī ir pieejams dators, vai nav? Un ar telefonu, kā zināms, mēs esam jau sen saauguši kopā. Vismaz emocionāli noteikti.


No retorikas, pie prakses. Vai tā būtu skulptūra tev svešā pilsētā, kāda skaista māja, līdz šim neredzēta puķe vai dzīvnieks u.t.t., tu vari mēģināt noskaidrot, kas tas ir, lūdzot padomu internetiem. Tad nu ķer pēc sava kompanjona, mobilā telefona, un nofotografē nepazīstamo objektu vai radību, un Google Goggles mēģinās tev izstāstīt, kas pēc viņa domām tas ir. Pirms gada, kad izklaidējos ar šo programmu, rezultāti nebija spīdoši, bet, piemēram, ar Rundāles pili problēmu nebija. Mellenes gan Goggles neatpazina.


Kas ir mainījies vairāk kā gada laikā? Par meklēšanas rezultātu kvalitāti šobrīd, lai pārliecinās katrs pats, bet Google ir nolēmis, ka Goggles jākļūst mazāk uzbāzīgai. Tagad, kad ir iznākusi Goggles versija 1.6, nav vairs vajadzība par to atcerēties kādos ekskluzīvos mirkļos, lai secinātu, ka Goggles tev nespēj palīdzēt atpazīt kādu kadiķi. Ir iespēja ieslēgt opciju, lai Goggles, tevi netraucējot, fonā analizētu tevis uzņemtos foto, un gadījumā, ja Goggles tiešām būs kaut kas sakāms par attēlā redzamo, Goggles tevi par to informēs. Tā pat, piemēram, pēc ārzemju ceļojuma, šķirstot Goggles vēsturi, tu vieglāk varēsi atcerēties detaļas par lietām un vietām ko tu esi safotografējis. Nepieciešams vienīgi vispirms aiziet uz Goggles iestatījumiem, un atzīmēt, ka meklēšana ir jāveic pēc fotokameras veiktajiem uzņēmumiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru