trešdiena, 2011. gada 7. septembris

Google bez interneta

Kopš Chrome OS idejas parādīšanās, bija skaidrs, lai arī 90% laika mums ir pieejams internets, tomēr ir situācijas, kad ir svarīgi piekļūt saviem e-pastiem un dokumentiem arī tad, kad internets tev nav pieejams. Protams, visas pūles tika veltītas tam, lai izveidotu Chromes OS, bez kura, bez šaubām, nekādi nevarētu darboties nu jau tautās palaistais Chromebook, tomēr beidzot tiek strādās arī pie tā, lai tas viss skaistums darbotos arī tad, kad interneta pieslēguma tev nav.


Daudz maz pilnvērtīgu funkcionalitāti strādājot bezsaitē nodrošina web aplikācija GMail Offline, ko var dabūt Chrome veikalā. Izskatās gan viņa kā ar cirvi tēsta, bet tas, drošvien, saistīts ar to, ka par pamatu ir ņemta aplikācija priekš iPad. Bet, principā, strādā. Tuvāko nedēļu laikā tiek solītas arī aplikācijas priekš Google dokumentiem un kalendāra.

Taču jau tagad var iestādīt to, lai dokumenti un kalendārs būtu pieejami bezsaitē. Mainīt, protams, bezsaites režīmā neko nevarēs, bet vismaz apskatīt dokumentu vai kalendāru būs iespējams. Bet vispirms ir jāieslēdz Offline režīms, ko abām vietnēm var iestādīt spiežot uz zobratiņa augšējās labajā stūrī.

Visādi drošības paziņojumi, protams, tiek rādīti arī iestādot šīs iespējas, bet tomēr vēlreiz atkārtošos, tikai citiem vārdiem - varbūt nevajag slēgt bezsaites režīmu dokumentiem vai e-pastam darba datorā, ja gadījumā tur glabājat kredītkaršu pinkodus. Nekur citur jau tie dati neglabājas, kā vien uz datora cietā diska, lai būtu pieejami arī bezsaites režīmā. Mājās - tā ir cita lieta. Nu, vai vēl drošāk tos pierakstīt uz lapiņas, un paslēpt zem skapja. Ja nu nelaimīgā kārtā kāds nozog jūsu datoru, nekā kompromitējoša tur vismaz nebūs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru