ceturtdiena, 2011. gada 9. jūnijs

Blogger: pārlūka ikonas

Pavisam neliela, bet šausmīgi mīlīga izmaiņa tika veikta Blogger. Tagad savam blogam ir iespējam piešķirt savu unikālu ikonu, kas rādās pārlūkā. Nu, tur augšā pie adreses, vai cilnī, vai kā nu kuram interneta pārlūkam tas ir uztaisīts. Citi pazīst šo ikonu ar nosaukumu "favicon".


Nu lūk, tad ejam uz sava bloga noformējuma sadaļu, un tur pašā augšā virs navigācijas joslas ir laukumiņš "Favicon" un poga "labot.


Nu un tālāk jau vienkārši, izvēlamies ikonas failu, ļaujam tam ielādēties, un saglabājam. Kas jāzina par ikonas failu? To, ka tam tiešām ir jābūt ikonas failam ar paplašinājumu .ico, un ka tas nevar būt lielāks par 10 Kb. Nu, tur kādi 32x32 derēs.

Par to oriģinalitāti - ja nu nav iespējas vai vēlmes taisīt savu ikonu, ir tāda lapa kā www.iconfinder.com, tad nu tur var pašu vellnu atrast. Dīvaini ir vienīgi tas, ka manis pieliktās ikonas no man pieejamiem pārlūkiem bija redzamas vienīgi Firefox. Labi, ir jau visādas Operas un Safari uz kuriem es to nepārbaudīju, bet nu Chrome tak vajadzēja itkā?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru