piektdiena, 2011. gada 27. maijs

Google Wallet: pirmie celmi

Tātad, jau pirms tam baumoja, un beidzot arī pati Google ir paziņojusi, ka tā piedāvās jaunu pakalpojumu Google Wallet. Tas nav bijis liels pārsteigums arī Pay Pal, kas visai aši ir iesūdzējusi Google tiesā. Nu, dies ar viņiem, un lai tiesa spriež, kā vērtēt Pay Pal darbinieku "pārpirkšanu", taču galvenais ir tas, ka vīzija, ka mēs nākotnē norēķiniem izmantosim mobilos telefonus, kaut kādā ziņā ir sākusi realizēties.


Tātad, maks tavā telefonā. Paranoiķi zem mēles paliek validola tableti, un gatavojas kaujas saucieniem - neatdosim mūsu makus gigantam Google. Var padomāt, ka par ļaunajām bankām un kredītkaršu slazdiem cilvēkiem ir labāks viedoklis. Tikmēr Google Ads, drošvien, trin roķeles, jo, kas gan var būt vērtīgāks reklāmas mērķauditorijas apzināšanai, ja ne tieša statistika par tavu iepirkumu datiem.

Taču, neiedziļinoties konkrēto pakalpojumu piedāvājumā, kāda ir ideja? Tev tā saucamajā makā ir virtuāla kredītkarte. Maksāšanas brīdī tu pieskaries ar telefonu teminālim, nu un faktiski tu esi samaksājis. Pēc tam sakarā ar tavu pirkumu var redzēt papildus piedāvājumus, bonusu punktus u.c. šobrīd maz interesantas lietas. Drošība? Protams, pin-kods, kurš tiks pieprasīts, lai lietotu savu virtuālo maku. Nu un visa tā sensitīvā informācijas, kas saistās ar jūsu finansēm, tiks glabāta speciālā drošā mikročipā. Tas, laikam, arī ir iemesls tam, ka akurāt kurš katrs Android lietotājs nevarēs sākt lietot Google Wallet pat būdams Amerikā, par Latviju nerunāsim. Būs vajadzīgs telefons, kurā būs iebūvēts šāds čips.

Nu, bet kopumā, lai arī tās ir nākotnes tehnoloģijas, vismaz tā vairs nav tikai filozofija, par kuru var dzirdēt tehnoloģiju raidījumos.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru