ceturtdiena, 2012. gada 26. aprīlis

Google telefona prototips

Sakarā ar patentu kariem starp Google un Oracle, noslēpuma plīvurs ir noņemts pirmajam Android telefona prototipam, kurš taustāmu veidolu gan nav ieguvis. Interesanti ir tas, ka šis prototips līdzinājies tā brīža "smārfōnu" etalonam BlackBerry (sveiciens HTC Cha Cha lietotājiem). Tas bija laiks, kad pasaule vēl nebija iepazinusi iPhone.



Protams, jābūt reliģiskam fanātiķim, lai stūrgalvīgi neatzītu, ka tieši iPhone ir izraisījis bakstāmtelefonu histēriju, un hercu, pikseļu un funkciju uzskaitījumam nav principiālas nozīmes. Rezultātā, kāds pārsteigums, primais Google telefons Nexus One ar Androis operētājsistēmu bija "tačskrīns". Nexus One pārdošanā parādījās vairāk kā trīs gadus vēlāk, salīdzinot ar iPhone. Tirgū, protams, jau bija HTC un Samsung ierīces ar "tačskrīniem".


Fakts kā tāds, protams, ir interesants. Kas mani visvairāk pārsteidza ir sekojošais teikums: "These images should finally put to rest the “who copied who” discussion that exists between iPhone and Android users." Ir tāda diskusija? Protams, ja reiz rakstā tiek uzsvērts, ka Google telefona pirmais prototips kopēja BlackBerry, tad acīm redzot par šo tēmu ir satraukums. Uz šādu pozicionējumu gribās pajautāt - un pēc kā būtu bijis jāizskatās Google telefona pirmajam prototipam? Pēc "G" burta ar kursorsvirām? Ņemot vērā, ka Google joprojām nav aparātu ražotājs, kas skaidri redzams ir produktos ar Google brendu, Google telefona protatips 2006. gadā kas līdzinātos iPhone, liktu aizdomāties par rūpniecisko spiegošanu. Citādi, ir visai loģiski, ka biznesa sakaru aparāts tiek izstrādāts balstoties uz aktuālajām tirgus tendencēm. Esmu lasījis rakstu pa dizaina universālajām pazīmēm, kad telefons izskatās pēc telefona, un ledusskapis - pēc ledusskapja, un ir jāuzmanās, ko ļaut patentēt dizainā, un ko nē. Tāpēc tā saucamais "discussion" man izskatās pēc pašu izdomātu problēmu risināšanas. Tas, ka korporācijas tiesājas ir izskaidrojams ar to, ka tur runa, tomēr, ir par naudu. Protams, arī tēlam un "leģendai" ir nozīme noieta tirgos, bet gribās teikt - nebarojiet trolli. Tā visa nozīme nonivelēsies tiklīdz beigsies uz reliģiju balstīti kari.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru