ceturtdiena, 2011. gada 17. novembris

Google Music: beigusies beta fāze

Aizokeāna valstī, kur nemēģina ar nodokli aplikt datu nesējus, kuros glabāt bērnudārza izlaiduma video, ceļojumu foto un legāli iegādātu mūziku, ir pieejams serviss Google Music, kurš nupat ir beidzis pastāvēt beta testēšanas režīmā, un ir paziņojis par daudzām jaunām iespējām. Vispirms jau Google Music mērķē uz Android ierīču lietotājiem, jo Google Music ir ne tikai mākonis, kurā glabāt datus, bet arī serviss, kas ļauj piekļūt savai mūzikas kolekcijai no dažādām ierīcēm maksimāli ērtā veidā. Tehnoloģiski nekāda revolūcija tā, protams, nav, jo ir Facebook, Dropbox, iTunes, un pat priekšrocības no pēdējā beidzot var baudīt arī Latvijas iedzīvotāji. Tātad, ja tu tā jau viscaur esi Google, ar e-pastu, kartēm, dokumentiem, telefonu, planšeti un Google+, tad nav jēga lauzīt galvu, un nav jāizgudro ritenis. Bet viss šis teorijā bijia zināms iepriekš.



Bet, par jaunumiem. Ja līdz šim Google Music lietotāji varēja mūziku tikai glabāt mākonī, tad tagad Android Market ir parādījusies sadaļa, kurā var iegādāties mūziku. 13 miljoni mūzikas ierakstu no lielākajām mūzikas ierakstu kompānijām - Universal Music Group, Sony Music Entertainment, EMI un vēl vairāk kā 1000 neatkarīgiem ierakstu leibliem. (Nez, ar ko, piemēram, EMI ir atkarīgāka par "neatkarīgajām"?) Lai viss šķistu pavisam garšīgs, iegādātos skaņdarbus bez maksas varēs izvietot Google+, lai tos pilnā apjomā varētu novērtēt arī jūsu draugi un paziņas. Un, visbeidzot, par godu šim priecīgajam notikumam, vairāki ieraksti būs iegūstami bez maksas Google Music lietotājiem.

Protams, lai būtu ko klausīties, ir jābūt arī mūziķim, tāpēc ir visai loģiski, ka, līdzīgi kā Fackebook, MySpace u.c., arī Google Music būs atvēlēts stūrītis mūziķiem, kas vēl tikai meklē savu klausītāju. Nu, drošvien, neko jaunu šinī sakarā pateikt nevar.



Nu, un kā jūs tiekat galā ar mūziku? Diski, torrenti, doremi.lv, iTunes, DropBox?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru