piektdiena, 2013. gada 22. marts

Google Keep

Google ir izveidojies vēl vienu super-puper aplikāciju, kas strādā uz visām tavām ierīcēm. Un, ko tu domājies, par cik tas nav saistīts ar autortiesībām, tas viss ir pieejams globāli. Kā viņi ir izvēlējušies nosaukumu, gan pagaidām man nav versiju.

Vispirms video.



Tagad daži kritiski vārdi.Tas, ka tas viss ir mobilajām ierīcēm (Android 4.0, lai kāda našķa vārdā viņš tur saucas), un lietojams uz visām tavām ierīcēm, to jau, šķiet, nav pat vairs vērs pieminēt. No video īsti saprast nevar, un instalēt vēl nav bijis drosmes, bet jautājums Google - kad beidzot būs normāls uzdevumu saraksts? Ok, ir, piemēram, GTask, kas nav Google izstrādāta aplikācija, bet izmanto Google servisus, bet tomēr ir mazliet jocīgi, ka kalendārs ir, bet normāla uzdevumu saraksta, bez vajadzības ieslēgt kādu eksperimentālu rīku, vai pārslēgties uz angļu valodu, joprojām neesmu novērojis. Iespējams, šis ir solis šinī virzienā. Bet, varbūt arī nav.

Lietojams uz visām tavām ierīcēm, kā tad. Varbūt kaut kādā super duper publiskā tīklā tas viss strādā labāk, bet sēžot aiz trejdeviņi atslēgām, pat ar visu Chrome tas viss izskatās pēc kantainām teksta kastītēm, kurās pat īsti neko iebakstīt nevar, jo lapa ik pa brīdim grib pārlādēties. Tas jau ož pēc, "šis tas strādā uz visām tavā īpašumā esošajām ierīcēm, ekskluzīvi tavā mājas tīklā".

Varbūt tikai man ir pašsaprotami, ka atcerēties nopirkt pienu, vai barību kaķim, varētu būt aktuāli ne tikai man, līdz ar to, ja ne visu, tad kaut ko gribētos koplietot ar citiem dzīves un sadzīves partneriem. Kaut kā pagaidām pēc tā pat neož, un Google Docs pagaidām ir panaceja. Nu, vai vismaz SMS.

Ok, divi labi vārdi - fotoattēlu pievienošana savām piezīmēm, kas nav nekāds pārsteigums, un arī balss ieraksts, kas patiesībā arī ir visai loģiski. Mēģināt iebakstīt tekstu, teiksim, ātrā solī ejot cauri stacijas tunelim, tas varētu būt visai izaicinošs pasākums. Sarunāties ar savu telefonu, protams, arī ir visai jocīgi, bet vismaz ērtāk.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru