trešdiena, 2011. gada 30. novembris

Google Maps: neapmaldīties telpās

Kad mēs sakām karte, mēs parasti domājam šosejas, ceļus, tiltus, pilsētas, mājas un pilsētas objektus. Bet, nav nemaz tik grūti apmaldīties arī iepirkšanās centrā vai nepazīstamā lidostā, un tāpēc mēs esam iepazinuši arī kartes, kas attiecas uz konkrētiem objektiem - lidosta, zoodārzs, veikals, un slaveno "jūs esat šeit". Kļūstam moderni, sākam lietot mobilās aplikācijas, un arī katrs iepirkšanās centrs un mūzikas festivāls cenšas būt moderns un inovatīvs, un izstrādā aplikācijas, kur, cita starpā, parasti ir arī karte. Un te kā reiz Google ir izstutējusi savus varenos elkoņus, lai ielauztos arī lauciņā, "simts metrus tālāk ir veikals, kurā visiem pirkumiem ir 30% atlaide". Nebūs jums uzturēt kaudzi aplikāciju, bet būs jums viena universāla, pie tam jums viņa jau ir - Google Maps.



Tātad, Google Maps dodas iekštelpās, neaizmirstot arī to, ka mājas ir arī vairākos stāvos. Tātad, ja jums ir mobilais telefons, vai rupji sakot smārtfōns, ir Google Maps 6.0, un ir iestājusies panika kāda jums svešā lidostā - kur atrast tualeti, sviestmaizi, shuttle bus vai izīrēt auto, tad panikai vairs nav iemesla. Vismaz ASV. Vēl jo vairāk tādēļ, ka normālās lidostās ir WiFi. Ņem talkā telefonu un navigē!



Pagaidām šī vienreizējā iespēja orientēties ar Google Maps palīdzību ir vien lielākajās ASV un Japānas lidostās, vairākos lielos veikalos, kuru nosaukumi man neko neizsaka, un IKEA. Laikam episkais IKEA video par navigāciju viņu veikalā ar Google Maps palīdzību arī ir visjaukākais. "Yippie yi Ohhhhh, Yippie yi Yaaaaay, Ghost Riders in... IKEA".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru