piektdiena, 2012. gada 10. februāris

Google Mobile: Chrome priekš Android

Nemaz ne tik sen ir parādījušies telefoni ar Android operētājsistēmu. Nu, kādus divus gadus to jau var uzskatīt par masveida parādību arī pie mums, un visus rūtot un ķimerēties mīļotājus ir nodarbinājis jautājums par labākajām aplikācijām, kas ir labākas par visām citām labajām aplikācijām. Protams, "defaltais" mūzikas atksaņotājs, vai "defaltais" pārlūks ir kļuvis par lamuvārdu kārtīgam tehnoloģiju urbim. Tos jau lieto tikai tie, kas telefonu izmanto zvanīšanai un īsziņu sūtīšanai.
Kas attiecas konkrēti uz labākā pārlūka meklējumiem, kam noteikti ir jābūt labākam par telefonā iebūvēto, mazliet padomājot un atceroties to, ka Android ir Google produkts, vietā ir jautājums - un kā ar Chrome? Vai tas nav "defaltais" Google pārlūks? Izrādās Android gadījumā nav viss. Vismaz nebija. Tagad Google ir beidzot ticis līdz šī pārpratuma labošanai, un stāsta mums par to, cik viegli tagad būs paņemt savus internetus līdzi, ar visām grāmatzīmēm un citām lietām, pie kurām esam pieraduši sērfojot internetus datorā. Izmantojot Chrome, protams.


Nu, kā tad bez "bet", vai ne? Dažām valstīm, dažās valodās - tas viss ir salīdzinoši sīkums. Kā būtu ar Android 4.0, kas sola oficiāli būt pieejams tikai martā? Jā, visi 2.x Android lietotāji lasa ziņas, un domā par gaišo nākotni. Lai arī Chrome parādīšanās mobilajos ir tikai loģisks solis, līdz reālai lietošanai būs vajadzīgi vēl daži solīši.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru