piektdiena, 2010. gada 10. decembris

Interaktīvās uzlīmes

Tātad, bez patētiska ievada par Portlendu un inovatīvajām tehnoloģijām. Stāsts ir par kosmosu, kuru mums tik drīz neredzēt, taču pasaule uz turieni virzās, un kaut kur astes galā arī mēs.

Esam pamanījuši dažādas uzlīmes veikalu skatlogos vai stikla durvīs? Uzlīmes, kas liecina, ka šinī iestādē var maksāt ar VISA kredītkarti, nopirkt O-karti, vai e-talonu. Var jau pieiet pajautāt, taču intravertām personām viennozīmīgi palīdz dzīvot. Tad nu lūk, Google ir izveidojis savu uzlīmi, kas ir Google Places biznesa pakas sastāvā.


Es ilgi domāju, kas šinī uzlīmē ir tāds īpašs. Ne tur svītrkodu, ne kā. Uzlīme kā uzlīme. Izrādās, cilvēki ar "spicākajiem telefoniem" (cutting edge) varēs pieskarties ar saviem telefoniem pie šīm uzlīmēm, tādējādi ielādējot online datus par šo iestādi - apraksts, komentāri, vērtējums u.t.t. Cik dīvaini tas ir? Iespējams kaut kādos gadījumos noderīgi. Vai kā minimums interesanti, lai pašam pārliecināties, ko tik mūsdienās nevar izdarīt ar telefonu. Pusi atmiņu, dvēseles un sirdsapziņas drīz glabāsim mobilajos telefonos.

Viss šis prieks strādā, protams, ASV. Mazs ļauns prieciņš, pārmaiņas pēc tikai Portlendā, tāpēc arī daudzi amerikāņi var kost nagos. Vai doties uz Portlendu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru